Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering
Giles Milton

689
Uitgever
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045215259
Verschijningsdatum
25-01-2018
Prijs
22.99€
Beschikbaarheid
Niet leverbaar
Type
Paperback
Toevoegen aan verlanglijstje.be Terug naar vorige pagina
Voorzijde


 
Dit meeslepende verhaal over een fascinerende groep heldhaftige Britten van € 22.99 nu voor € 10.00 OP = OP


Een uniek stuk geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog

'Opzienbarend... een fascinerend en spectaculair verslag.' - The Times

'Een geweldig verhaal, briljant geschreven.'- Bestsellerauteur Anthony Horowitz


Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog werd in 1939 een ultrageheime organisatie opgericht in Londen. Haar doel was het schijnbaar onoverwinnelijke leger van Hitler een halt toe te roepen door spectaculaire sabotageacties.

De guerrillacampagne die hieruit volgde, was minstens zo buitengewoon als de mannen die ervoor verantwoordelijk waren. Een van hen, Cecil Clarke, was een ingenieur die in de jaren dertig naam had gemaakt als de ontwerper van futuristische caravans. Zijn talenten werden nu anders ingezet. Zo was hij de bedenker van een drijvende mijn die dood en verderf zaaide op de Rijn. Ook bedacht hij een explosief dat 'de Castrator' heette. Deze bom werd onder toiletbrillen geplakt en doodde de topnazi Reinhard Heydrich in Praag.

Onder leiding van de Schot Colin Gubbins bracht deze geheime organisatie de nazi's de ene na de andere gevoelige nederlaag toe. Churchill selecteerde deze mannen en vrouwen persoonlijk en noemde hen liefkozend Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering.

Dit meeslepende verhaal over een fascinerende groep heldhaftige Britten is ongetwijfeld een van de laatste grote verhalen over de Tweede Wereldoorlog dat nog niet verteld was.

Bekijk ook